h e i d i  p


home
malerier
tegninger
cv
tekst
kontaktAnother World Surrounds Me

I mødet med Heidi P’s farvemættede og yderst fantasifulde værker føres man ind i en forunderlig og for længst glemt eller hengemt verden. Hér trodses den vanlige skelnen mellem godt og ondt, mellem virkelighed og fantasi, og mellem tumultarisk vanvid og regelret logik.

I Heidi P’s magisk syrede univers forenes alle livets modsætninger og både modbydelige og mere morsomme fænomener optræder i lykkelig forening. Her eksisterer skræk, glæde, humor og alvor side om side, og med en åbenlys foragt overfor kedsommelige normsæt og hverdagsagtige forudsigeligheder lader kunstneren alle væsener – dyr og mennesker, og dem uden for kategori, leve i balstyrisk harmoni langt ude i skoven, langt fra verden som vi kender den. Men det er alligevel ikke helt fremmedartet. Det er mere som en parallelverden, vi kan spejle os i, et aftryk af os selv på en god dag, hvor selv de værste bekymringer og bange anelser  synes betydningsløse.

Velkendte former forvrænges ud i det nær abstrakte, og som beskuer er man overladt til sig selv og sin egen forestillingsevne. I dette fantasiens epicenter kan fortolkningen gå et utal af veje og alle stier synes ubetrådte, gådefulde og fristende.

Heidi P har en beundringsværdig fornemmelse for livets komplekse manuskript, og viser hvordan de mindre flatterende og glamourøse aspekter af tilværelsen også har sin ret og egenartede charme. Tingene er ikke altid som de ser ud til, og Heidi P tager beskueren med på en eventyrlig og barsk tur ud i endnu ukendte fortællinger. Derude,  hvor alt er tilladt, dér hvor alt og ingenting er på sin rette plads.

Amalie Frederiksen, 2013
Kunsthistoriker

_________________________________


Skyggeland

Heidi P har et frit fabulerende billedunivers. Her er alle gale eller overgearede. Eller måske bare glade og forundrede. Her danses, spjættes, hoppes og gestikuleres. Uventede sammenstød på skæve tidspunkter. Der hyles og råbes, puffes og skubbes. Nogen vil måske slås med nogle andre. Andre igen går fra snøvsen. Nogen trækker en pistol – og man gruer for om de kun når at skyde sig selv i tæerne. Det er ret underholdende, og med en boblende humor overalt. Heidi P´s univers er dybt personligt og originalt. Man nærmer sig hendes billeder med stor forventning om at blive overrasket.

Heidi P kan noget mange andre ikke kan, nemlig skabe et overskud af underfundighed og drilagtighed. Man kan være nervøs for at vende ryggen til hendes billeder, for måske hopper de op og bider beskueren bagi. Men der er også en alvor til stede. Livet har sine skyggesider, og det kommer ofte listende. Livet er både poetisk og grumt. Se nøje efter – i billederne.

Måske er det bare sådan livet er i visse øjeblikke? Syret, kikset, ublufærdigt og overstadigt. At have et af hendes billeder hængende i sin stue må være som at få besøg af en flok Gremlins. Det er faktisk temmelig morsomt. Livet er en fest - der nogen gange går over tiden. Og så bliver natten sort.

Ole Lindboe, 2009
Redaktør af Magasinet Kunst 

_________________________________
 

Figurer i fart

De kommer fra fantasiens ubevidste underland. De ler, hopper, danser, spjætter og bevæger sig som hektiske stepdansere. De er en slags gespenster, hentet fra et kulørt kabinet – og alligevel ser de såre menneskelige ud. Netop derfor føler man sig på en måde genkendt i kunstnerens billeder. De handler om dig, mig og vor mærkelige nabo. Og sikkert også om væsener, der endnu ikke kan sættes noget navn på. 

Vi taler om figurerne i maleren Heidi P´s univers. Og der er netop tale om et univers, som er hendes helt eget. Hun startede - for  alvor - med at male for tre-fire år siden, fik hurtigt kontakt til et galleri, der rapt solgte hendes billeder, og siden er det gået hurtigt. Helt fortjent. Hun er – vist uden bevidst at ville det – blevet en del af den bølge, der lige nu raserer i kunstverdenen, og som handler om, at kunst skal kunne kommunikere direkte og uhøjtideligt, uden alt for mange filtre og teoretiske udredninger.

Men tag ikke fejl: Heidi P har meget at byde på: Fed fantasi, rablende humor og skæve indfald af den slags, der kun kan komme fra en helt ukontrolleret digterisk sans. Kald det en syvende sans, eller en ottende sans. I hvert fald er det helt sikkert , at Heidi P har en fin fornemmelse for livets tumulte og uberegnelige sider. Hendes talent er sikkert, og det kan tydeligvis nå at udvikle sig langt videre end set hidtil.

Hendes inspirationer kommer alle steder fra: Fra det underbevidste, men også fra de figurer hun pludselig får øje på, i et plankeværk, på et gadehjørne eller på en gammel væg. Lige meget hvad, bare det tænder hendes billedskabende evne.

Og så er der farverne. Hun bygger i høj grad sine billeder op på farver. Klare farver, der livligt og muntert klinger i billederne som en slags musik. Og hun er bestemt ikke bange for at bruge farverne utraditionelt.


Hun har i perioder skrevet på sine billeder: Små sentenser – en slags digte, men hendes billeder fortæller historier i sig selv, et væld af små historier. Eller snarere brudstykker. For vi må selv nysgerrigt gætte videre. Facitliste findes ikke.

Ole Lindboe, 2006
Redaktør af Magasinet Kunst   

_________________________________


Af Uffe Jensen, 2005
Gallerist

Heidi P er en ener - hun er hverken surrealist, realist, figurativ eller kolorist - hun anvender det, der er nødvendigt fra de forskellige stilarter, til at give værkerne deres helt specielle egenart. Hun opbygger stærke koloristiske universer, hvor det myldrer frem med underfundige væsner, der har referencer til den menneskelige verdens paradokser.

God kunst kan tildække eller afdække. Heidi P er en udpræget "afdækker". Hun fortsætter, hvor Michael Kvium stopper, og går dybere ind i det menneskelige univers.

Modsætninger mødes i de enkelte værker, både udtrykt ved de figurative elementer og i den koloristiske opbygning. Herved understøtter værkernes form og indhold et komplekst univers, hvor der ikke er entydige svar eller meninger. Værkerne kan opfattes som sjælebilleder, der synliggør den ydre verdens påvirkning af vores indre univers.

 
Copyright © Heidi P 2014